MANDARINA BARRUGAT

Sobre Nosaltres

EXPERIÈNCIA EXCEPCIONAL

Les millors experiencies en nosaltres

Som un conjunt de persones de les Terres de l’Ebre que ens hem involucrat en recuperar els coneixements ancestrals. El que ha motivat el nostre projecte ha estat la recuperación
de la mandarina Fina, la varietat tradicional de la qual deriven totes les actuals. Aquesta té la peculiaritat de ser dolça i aromàtica, als més petits de la casa els encanta. “La llaminadura fina” li hem posat.

Els nous estàndarts comercials s’han encarregat de substituir aquesta varietat a causa de característiques com la maduració esglaonada o la mida irregular. Aquest fet fa que la mandarina Fina gairebé hagi desaparegut. Els nostres pilars es basen en el respecte pel planeta en tot el seu contingut; l’ecologia, la
sostenibilitat, les tradicions i la cultura ancestral. Es per això que posem el nostre esforç i il·lusió en intentar transmetre part dels
coneixements dels nostres avantpassats.

Volem donar a conèixer maneres de fer tant en l’Agricultura com en la nostra vida personal, recuperant arts ancestrals que ens poden ajudar a construir una societat més sostenible, entre d’altres, estem invertint molt temps en la recerca de remeis naturals per a l’Agricultura (Biodinàmica, extractes de plantes).

PER QUE?

RECUPERAR CONCIENCIA

El que motiva aquest projecte són les nostres arrels agrícoles i volent diferenciar-nos dels models comercials actuals hem construït els nostres pilars:

– Una manera de cultivar les finques basada en els cicles de la lluna, controlant plagues amb extractes de plantes i adobant amb fems d’animals o compost, sempre des del respecte per la natura, l’equilibri i l’observació.

– La transmissió dels coneixements de pares a fills a l’hora de plantar, podar, segar, collir, etc.

– La recuperació de varietats tradicionals, començant per la Fina, a través d’una presentació comercial fora dels estàndards de calibratge. Separem la fruita en dos mides; grans i petites, i així trenquem amb el concepte de que tota la fruita ha de tenir la mateixa mida.

Aquests són els valors que motiven l’equip de Mandarina Barrugat per a què comenci un camí de divulgació que ens connecti amb les nostres arrels per fer germinar una nova

llavor. La llavor són els més petits i ara, s’ha de cuidar.

On volem anar?

La terra

Al llarg del temps, s’ha perdut la conciencia col·lectiva com a societat; ens hem desarrelat de la terra i hem perdut la connexió.

“Tot passa pel delicat procés d’una flor que esclata”

Canvi climàtic

El canvi climàtic ha posat damunt la taula una sèrie d’inconcluències consumistes que ens han allunyat de l’equilibri i de la sostenibilitat; l’equilibri, utilitzant aliments que cuiden de la nostra salut (Som el que mengem) i la sostenibilitat per a intentar deixar el planeta més ben cuidat per a les pròximes generacions (biodiversitat).

Causa / Efecte

L’abandonament rural o la falta d’aprofitament forestal.
Avantatges en la recuperació del ús del foc com a gestor d’incendis. (foc fred)
Actualment la massa forestal està creixent i va envoltant les poblacions deixant a la societat exposada davant dels incendis forestals que a casa nostra abraça tot l’arc mediterrani. Degut al canvi climàtic, cada cop aquests, són més extrems, donant lloc a tempestes de foc.

INICIATIVES

• Potenciar l’agricultura i la ramaderia (gestors de boscos)

• Eliminar els productes químics en l’Agricultura (Biodiversitat)

• Utilitzar energies renovables (menys contaminació)

• Consumir productes locals, de proximitat. (Afavorir una menor petjada de carboni)

• Conservar el planeta per a desaccelerar el canvi climàtic.

• Educació i conciencia mediambiental.

CONCLUSIONS

CAL CUIDAR EL PLANETA

Per col·laborar en construir uns pilars sostenibles per les pròximes generacions i per poder minimitzar l’impacte, la gestió del territori és clau per protegir la societat d’avui i la del demà.

Els nostres experts

Annabel_Franch_Bertomeu

Annabel Franch Bertomeu

Administrativa

Responsable d’administració i finances.

Maria_Cano_Ferran

Maria Cano Ferran

Marketing

Relacions públiques i xarxes socials, guia turustic.

Tania_Aliau_Bonet

Tania Aliau Bonet

Qualitat i gestió

Control de qualitat i gestió de comandes.

Gerard_Ferre_Adell

Gerard Ferré Adell

Agricultor

Expert en poda d’arbres.

Roberto_Segura_Curto

Roberto Segura Curto

Agricultor

Especialista en pedra seca i reformes, collidor expert.

Francisco_Guas_Montano

Francisco Guas Montano

Manteniment

Encarregat de manteniment i personal.

Albert_Cid_Martinez

Alberto Cid Martínez

Agricultor

Expert en poda i extractes de plantes.

coofundador_de_l'empresa

David Mulet

Coofundador de l’empresa

Coofundador de l’empresa.

Volem donar a conèixer maneres de fer tant en l’Agricultura com en la nostra vida personal, recuperant arts ancestrals que ens poden ajudar a construir una societat més sostenible, entre d’altres, estem invertint molt temps en la recerca de remeis naturals per a l’Agricultura (Biodinàmica, extractes de plantes)

Raul Colomé

Fundador